OJD Historien

Med en baggrund i handel med halvfabrikata i stål og metaller, grundlagde Otto Johs. Detlefs (OJD) firmaet 30. oktober 1971.

Ideen var at blive underleverandør til den danske industri af forarbejdede emner (montageklare delkomponenter i stål og metaller).

Sideløbende med at bygge firmaet op omkring dele til industrien og for at få en hurtig omsætning og fortjeneste, besøgtes Bremse og Koblingsservicefirmaer i Danmark for at sælge kobberrør i pakker til bremserør. Deraf navnet QUICK. Bremserørene blev rullet i kælderen hos OJD’s forældre, Curt og Minna Detlefs, og dette blev starten på Bremseafdelingen. Produktsortimentet blev hurtigt udvidet med først omløbere til bremserørene, siden udluftningsskruer, pinde og fjedre til tromle- og skivebremser.
På denne måde skabtes 2 virksomheder med forskelligt kundeunderlag, men med en stor samhørighed på leverandørsiden.

I 1974 flyttede firmaet ind i nybyggede lokaler på Lerbækvej 16.

I 1975 tilbygges ny lagerhal for at styrke virksomhedens udvikling.

I 1981 erhvervedes naboejendommen nr. 18, som er blevet udbygget i 1984 og 1988, samt løbende moderniseret.

I 1988, 1997 og 2006 blev yderligere grunde og ejendomme på Lerbækvej opkøbt, som giver mulighed for fremtidig kraftig ekspansion.

I 2011 blev OJD’s nye domicil på 10.000m2 taget i brug

OJD Group ApS består i dag af Industriafdelingen og Bremseafdelingen, som fortsat har et stort gensidigt tilknytningsforhold.

Industriafdelingen har en førende position inden for deres produktfelter og ligeledes har Bremseafdelingen skabt en position som den førende i Europa indenfor sit produktfelt.

Firmaet har siden 1971 været helejet af Otto Johs. Detlefs. På 33 årsdagen, den 30. oktober 2004, blev firmaet overdraget den nystiftede OJD Fonden for at sikre et planlagt generationsskifte.